Buğdaylı-Kuru Börülce Salatası
Malzemeler
- 1 su b. buğday (yarma)
- Yarım su b. börülce
- 1 kutu mısır
- 4 dal taze soğan
- 1 kavanoz kırmızı biber turşusu(Bim Market)
- Çeyrek demet dereotu
- 1 küçük çay b. nar ekşisi
- Yarım çay b. zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
Buğdaylar üzerini geçecek kadar su ile geceden düdüklü
tencerede 5 dk pişirilir. Tencerenin ağzı açılmadan sabaha kadar
bekletilir sabah fazla suyu süzülür. Börülce akşamdan ıslatılır.
Sabah normal tencerede 20 dk haşlanır.suyu süzülür.Soğan,
dereotu ve kırmızı biberler küçük doğranır.Bütün malzemeler
karıştırılıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder