12 Ağustos 2011 Cuma

Buğdaylı-Kuru Börülce Salatası

Buğdaylı-Kuru Börülce Salatası



Malzemeler

-       1 su b. buğday (yarma)

-       Yarım su b. börülce

-       1 kutu mısır

-       4 dal taze soğan

-       1 kavanoz kırmızı biber turşusu(Bim Market)

-       Çeyrek demet dereotu

-       1 küçük çay b. nar ekşisi

-       Yarım çay b. zeytinyağı

-       Tuz

Yapılışı

Buğdaylar üzerini geçecek kadar su ile geceden düdüklü

tencerede 5 dk pişirilir. Tencerenin ağzı açılmadan sabaha kadar

bekletilir sabah fazla suyu süzülür. Börülce akşamdan ıslatılır.

Sabah normal tencerede 20 dk haşlanır.suyu süzülür.Soğan,

dereotu ve kırmızı biberler küçük doğranır.Bütün malzemeler

karıştırılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder