8 Ağustos 2011 Pazartesi

Çikolatalı Mus

Çikolatalı Mus

Malzemeler

-       2 paket 80 gr.bitter çikolata

-       2 yumurta

-       2 çorba kaşığı tereyağ

-       Yarım limon suyu

-       YARIM su bar.süt

Yapılışı

Çikolata ,süt,ve tereyağ küçük çelik tencereye konularak

Çikolata eriyinceye kadar karıştırılır.Limon suyuda eklenerek

10 dk.soğutulur.Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılır.

(Yumurta beyazının kıvamı konulduğu kap ters çevrildiğinde

Köpük akmayacak.)Çikolatalı karışım yumurtalı karışımla

Birleştirilir afiyetle yenir.(EN AZ 6 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİLMELİ)

Çikolata canavarı olan bendeniz delirerek yiyorum.Denemenizi tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. yumurtanın sarısını eklicekmiyiz,yoksa sadece beyazınımı kullanıyorsunuz yapıcam cevap yazarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler

    YanıtlaSil