Evde Kumpir Keyfi
Malzemeler
- 1 kg.patates
- 4 yemek k. tereyeğ
- Yarım+1 su b. kaşar peynir
- 1 su b. konserve bezelye
- 1 kutu mısır
- 10 kokteyl sosis
- 4 dilim salam
- Yarım su b. kırmızı biberli zeytin
- Tuz,ketçap,mayonez,hardal
Yapılışı
Patatesler haşlanır ve ezilir.İçine sıcakken tereyağ ve yarım bardak kaşar
rendesi eklenir.Hepsi karıştırılarak borcama yayılır.Üzerine hardal,ketçap
ve mayonez sürülür.Salam,sosis,zeytin ince kıyılır.Mısırın ve bezelyenin
suları süzülür.Hepsi karıştırılır ve patatesin üzerine dökülür.En son
1 b.kaşar rendesi dökülerek 200 derecelik fırında 5 dk.fırınlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder