Garnitürlü .Beşemel Soslu Tavuk
Malzemeler
- Yarım kg.kuşbaşı tavuk
- Yarım paket margarin(ben tereyağ kulladım)
- 1 kavanoz hazır garnitür
- 2 çorba kaşığı un
- 2.5 su bar.süt
- Tuz,1 çay kaş.karabiber
- 4 çorba kaş.sıvıyağ
- 1 su bar.rende kaşar peyniri
Yapılışı
Sıvıyağ ve tavuk tencerede sotelenir.Baharatlar eklenir.
Garnitürün suyu süzülerek tavuğa ilave edilir.
Yağ eritilip un eklenir 1 dk sonra süt eklenir.
Beşemel sosda tavuğa eklenerek borcama dökülür.
Kaşar rendesiyle borcamın üzeri kapatılıp 200 dereli
Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder