Kolay Karaköy Böreği
Malzemeler
- 14 adet milföy(Daha az yapacaksanız malzemeyi ikiye bölün)
- 1 soğan
- 1 kutu hazır garnitür
- 300 gr kuşbaşı dana eti
- 4 yemek k. sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- susam
Yapılışı
Et kendi suyunu salıp çekinceye kadar düdüklü tencerede ağzı açık
Olarak pişirin .1 çay bardağı su ekleyip 15 dk tencerenin ağzını
kapatarak pişirin.Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı
yağ ekleyerek soteleyin.İçine suyunu iyice süzdüğünüz garnitürleri
ekleyerek ocağı kapatın.Pişen etlere 2 yemek kaşığı yağ ekleyerek
garnitürlerle karıştırın.Tuz ,karabiber ekleyip milföylerinizi istediğiniz
şekilde kapatarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerine yumurta
sarısı sürerek susam serpin.175 derecelik fırında 20-25 dk.pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder