Kuru Börülce Salatası
Malzemeler:
- Yarım kırmızı,yarım beyaz lahana
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı mayonez
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 kutu mısır
- 2,3 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- Çeyrek demet maydonoz
- Yarım çay b. zeytinyağ
- Yarım limon,tuz
Yapılışı:
- Börülceler akşamdan ıslatılır. Ertesi gün 2,5 su bardağı su ile haşlanır.- Lahanalar ince ince doğranır. Tuzla ovulur.
- Lahanalar yoğurt ve mayonezle karıştırılır ve borcamın altına yayılır.
- Haşlanan börülce, mısır,taze soğan, dereotu, maydonoz, zeytinyağ, limon ve tuzla karıştırılıp, lahanalı karışımın üstüne dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder