3 Ağustos 2011 Çarşamba

Marzipan Stollen (Badem Ezmeli Çörek)





Marzipan Stollen (Badem Ezmeli Çörek)

Malzemeler
-2 paket kuru maya

-yarım su bardağı ılık süt

-1 yumurta

-175 gr tereyağ (1 margarin paketinden 3 parmak eksik)

-1 su bardağı şeker

-500 gr un (un ayarını kendiniz yapın kulak memesi kıvamında olacak)

-yarım vanilya esansı

-yarım rum esansı

-1 paket kuş üzümü

- 1 su bardağı kuru üzüm

- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım su bardağı limon, yarım su bardağı portakal şekerlemesi

- 200 gr marzipan (badem ezmesi)

 Yapılışı:
-       Un,maya,süt ,tereyağ,yumurta,şeker karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir.Sonra badem ezmesi hariç tüm malzemeler konularak karıştırılır.

-       Hamur merdane yardımıyla kare şeklinde açılır.Arasına badem ezmesi konulur. Rulo yapılır.Yağlı kağıt serilmiş tepside 175 C’de 35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder