Marzipan Stollen (Badem Ezmeli Çörek)
Malzemeler
-2 paket kuru maya-yarım su bardağı ılık süt
-1 yumurta
-175 gr tereyağ (1 margarin paketinden 3 parmak eksik)
-1 su bardağı şeker
-500 gr un (un ayarını kendiniz yapın kulak memesi kıvamında olacak)
-yarım vanilya esansı
-yarım rum esansı
-1 paket kuş üzümü
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım su bardağı limon, yarım su bardağı portakal şekerlemesi- 200 gr marzipan (badem ezmesi)
- Hamur merdane yardımıyla kare şeklinde açılır.Arasına badem ezmesi konulur. Rulo yapılır.Yağlı kağıt serilmiş tepside 175 C’de 35 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder