RAMAZAN PİDELİ TAVUK
Malzemeler
- Yarım kg. kuşbaşı tavuk
- 5 sivribiber-1 kırmızı biber(küçük doğranmış)
- 2 soğan(piyazlık doğranmış)
- 1 doğranmış domates
- 3 yemek k. sıvıyağ
- Tuz,karabiber,kekik,tavuk sosu(mevsim marka hazır sos)
- Çeyrek pide
- Pideleri ıslatmak için 1 su b.sıcak su(tavuk suyu daha güzel olur ama ben kullanmadım.)
- 4 yemek k. kızdırılmış tereyağ
ÜZERİ İÇİN
- 1 su b. yoğurt
- 2 diş sarımsak
SOS İÇİN
- 2 yemek k.sıvıyağ
- 1 yemek k.salça
- 1 çay büyük çay b.su
Yapılışı
Pideler küçük doğranarak 10 dk fırınlanır.Üzerlerine sıcak su dökülür.
Soğan ve biberler sıvıyağ ile sotelenir.Tavuklar,baharatlar ve domates eklenerek iyice
pişirilir.Pidelerin üzerine dökülür.Tereyağ gezdirilir.
pişirilir.Pidelerin üzerine dökülür.Tereyağ gezdirilir.
Yoğurt sarımsakla karıştırılıp tavukların üzerine dökülür.Sos malzemeleri ayrı bir yerde
pişirilip,yoğurdun üzerine gezdirilir.
pişirilip,yoğurdun üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder