Sakızlı Fifi
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 su b. süt
- 2 paket hazır damla sakızlı muhallebi
- Muhallebi için paketin üstündeki tarif kadar süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su b. süt
- 2 adet muz
- 1 su b. fındık kırığı
Yapılışı:
- Sakızlı muhallebiyi üstündeki tarife göre pişirin.
- Etimekler borcama dizilip 1 su bardağı sıcak sütle her yeri ıslatılır. Sakızlı muhallebi etimeklerin üstüne dökülür.
- Muhallebi soğuyunca krem şanti sütle çırpılıp muhallebinin üstüne dökülür.
- Muzlar küçük dilimlenerek krem şantinin üstüne serpiştirilir.
- En üste de fındık kırığı konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder