Yağda Kızaran Çıtır Milföy Tatlısı
Dolabın diplerinde unuttuğum milföylerimi ve yine dolapta daha
Önce yaptığım tatlıdan artan şerbetimi değerlendirmek için yaptığım
tatlım.Milföylerin yağda kızarabileceğinden bile şüpheliydim.Ama
deneme yanılma yöntemiyle yola çıkan ben tatlıya bayıldım.Hem
çok pratik ,hem çok lezzetli…
Malzemeler
- 2 adet milföy hamuru(6 adet çıkıyor.Siz daha çok yapacaksanız
Sayıyı 2 ye katlayın.)
- 1 su b. su
- Yarım su b.tozşeker
- 3 limon damlası
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Milföylerinizi buzluktan çıkarıp 15 dk.açılmasını bekleyin.
Milföylerin her bir parçasını 3 parçaya bıçak yardımıyla kesin.
Orta kısmını elinizle tutarak ters çevirip fiyonk şekli verin.
Su ve şekeri 5 dk.kaynatın.Limon damlasını da ekleyip
soğutun.Milföyleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Hemen soğuk şerbet dökün.Sonra çıtır çıtır yiyin gari…
Oncelikle blogun hayirli olsun sanirim bu acmisin , cok guzel tariflerin var, yorum sorunu icin yazmisin bana ben daha oncede yorum yapmak istedim sana ama olmamisti suan bilgisayar degil telefondan yaziyorum ve nedende bilgisayarda yorum yapamadigim bloglara telefonla yapabiliyorum sanada boyle yazim dedim, sorunun tam neden oldugunu bilmiyorum bikac arkadastada oluyor , kumanda panelinden ayarlar kismina gir ordan yorum ayarlarina bi bak bakalim nasil , olmazsa bana yazdigin paris resimlerinden yine yazarsin ona gore yardimci olurum.
YanıtlaSil