30 Ağustos 2011 Salı

YUFKALI MAKARNA

YUFKALI  MAKARNA



Malzemeler



-       Yarım paket makarna

-       3 yemek k. beyaz peynir

-       Bir  tutam maydonoz (ince kıyılmış)

-       1 yumurta

-       1 yufka

-       1 çay b.süt

-       Yarım çay b.sıvıyağ

-       3 yemek k.tereyağ

-       Tavayı yağlamak için 2 yemek k. sıvıyağ

-       Tuz

Yapılışı

Makarnalar haşlanır.Tereyağ,peynir,maydonoz ile karıştırılır.

Tava yağlanır ve yufka kenarlarından sarkacak şekilde tavaya

yerleştirilir.Süt,yumurta,sıvıyağ karıştırılır.4-5 yemek kaşığı

ayrılır ve makarnalarla birleştirilir.Yufkanın içine makarnalı

harç dökülür.Kenarlardan sarkan kısımlar içe doğru kapatılır

ve geri kalan sütlü harç yufkanın üzerine sürülür.Ocak üzerinde

altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Yağını biraz bol tutun,çünkü yufka ve makarnalar çekiyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder