PATLICAN KEBAP
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
Köfte için
- 600 gr.kıyma
- 2 yumurta
- 2 rende soğan
- çeyrek demet maydonoz
- tuz ,karabiber,kimyon
- çeyrek ekmek(ıslatılıp suyu sıkılmış)
ayrıca 5 yemek k.tereyağ(kızdırılmış)
salça sos için
- 2 yemek k.salça
- 1 su b.su
- tuz,karabiber
en üste sarımsaklı yoğurt
kızartma işlemi için sıvıyağ
Yapılışı
Köfte malzemeleri karıştırılıp,güzelce yoğrulur.Elimizle şekil verip ,sıvıyağda kızartıyoruz.
Patlıcanlar alaca doğranıp ,acı suyu çıkartıldıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğranır ve
onlarda kızartılır.Fazla yağı havlu rulo kullanılarak alınır.Salça sos karıştırılıp 2 dk.pişirilir.
Borcama 1 patlıcan 1 köfte olarak dizilir.sırayla tereyağ,salça sos dökülerek 170 derecede
20 dk fırınlanır.Sarımsaklı yoğurt en üste dökülerek servis edilir.
iyiymiw yaa ya muthiwmi soylemeliydim
YanıtlaSil