9 Ekim 2011 Pazar

HELVAYI HÜMAYUN

HELVAYI HÜMAYUN

Hani bazı insanların hayatında herzaman özel tuttukları kişiler vardır.
İşte benim hayatımdada çocukluğumdan beri hep yanımda olan sadece
 varlığıyla bile  güven veren, aklıma ilk gelen isimdir o.Bana önce babasız
geçen yıllarımda baba olan sonra ise abi,arkadaş,sırdaşım olan,beni komik
f ıkralarıyla herzaman güldüren,kızımın isim babası canım dayım .İyiki varsın
ve ben seni çok seviyorum.

Gel gelelim ben bunları niye yazdım?

Çünkü bu helvanın kendisine ait olduğunu,eğer aynen böyle yazmazsam
bloğumu hekleyeceğini söyleyerek beni tehdid eden dayıma  ait bu helva.
Gece saat 1 de bana tarif ediyordu helvayı ,hadi kalk bereber yapalımda
iyice öğreneyim dedim.Aslında ben adını gece 1 helvası filan koyardım ammaaaaaaaaa
malum dayı faktörü.Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

- 1.5 su b. un
- 1 su b.toz fındık
- 2 su b. pudra şekeri
- yarım su b. çok ince dövülmüş ceviz
- 200 gr.tereyağ

Yapılışı

Önce tereyağ eritilir ve üzerinin köpüğü alınır.Un yağsız olarak teflon tavada 10 dk.
kavrulur.Fındık ve ceviz eklenerek 5 dk daha kavrulur.Ocağın altı kapatılır,yağ ile
şeker eklenir.Güzelce karıştırıldıktan sonra 2 adet kaşık yardımıyla servis tabağına
dizilir.Ben soğuk yemeyi tercih ediyorum ,dilerseniz sıcakta yenebilir.

3 yorum:

  1. Dayinin ellerine saglik ozaman canim... Lütfen yanlis anlama canim sözüm kesinlikle sana ve helvaya degil ama ben nedense bu helvaya alisamadim sevemedim yada damak zevkime kesinlikle uymuyor.
    Güzel postlarinda bulusmak üzere sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  2. Vallahi Pınarcım öyle severim ki bilemezsin..
    kimbilir niceee oldu yemeyeli..
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler

    Bir Dut Masalı- nUnU

    YanıtlaSil
  3. Deli kız pınar:

    Sevgili nunu beğenmene çok sevindim.Harika bir helva oluyor.Afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil