KIYMALI SİMİT BÖREK
Malzemeler
10 adet için
- 10 adet milföy hamuru
- yarım kg.az yağlı kıyma
- 1 büyük soğan (küçük doğranmış)
- çeyrek demet ince kıyılmış maydonoz
- 1 çay b.iri dövülmüş ceviz
- 1 yumurta sarısı
- susam,tuz ,karabiber
- 3 yemek k.sıvıyağ
Yapılışı
Soğan sıvıyağ ile pembeleştirilir.Kıyma eklenir 2 dk daha sotelenir.Kıyma suyunu çekince ceviz, maydonoz ve karabiber ilave edilir.Milföyler oda sıcaklığında çözdürüldükten sonra el yardımıyla
dikdörtgen olacak şekilde büyültülür.Milföyün uç kısmına harç konularak sarılır.Milföylerin
uçları birleştirilerek yuvarlak bir şekil verilir.Yumurta sarısı üzerlerine sürülerek susam serpilir.
175 derecede 30 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder