27 Aralık 2011 Salı

HAVUÇLU PİLAV

HAVUÇLU PİLAV

MALZEMELER

- 1 kg.havuç
- 1 kg.tavuk eti
- 3 su b.pirinç
- 6 su b.tavuk suyu
- yarım çay b sıvıyağ
- 150 gr.badem
- 6 yemek k tereyağ (dolu dolu)
- silme 1 çay k yenibahar
- tuz

YAPILIŞI

Havuçların yüzleri bıçakla traşlandıktan sonra jülyen yada istenilen şekilde
doğranır ve sıvıyağ eklenerek yaklaşık 25 dk.sotelenir.Bademlerin üzerine
biraz su eklenir ve şöyle bir kaynatıldıktan sonra hafif soğutularak kabukları
soyulur.Tavuk etleri üzerine su eklenerek haşlanır ve didiklenir.Büyük
teflon tencerenin en altına bademler serpiştirilir.Üzerine havuçlar onunda
üzerine tavuklar yerleştirilerek bastırılır.Pirinçlerde en üste yerleştirilip
yine elle bastırılır.Tereyağ;su ve baharatlar eklenerek 20 dk pişirilir.

YENİBAHAR OLMAZSA OLMAZI BU PİLAVIN




BU NEFİS LEZZETİ MUTLAKA DENEYİN

3 yorum:

  1. Bu nefis lezzetli pilavı bencede deneyin.Ben Pınar arkadaşımın bu lezzetli pilavının tadına baktığım için çok şanslıyım muhteşem bir lezzet.Pınarın yaptığı bütün yemekler çok lezzetli.
    SÜKRAN

    YanıtlaSil
  2. ŞÜKRAN ABLA CANIMSIN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım bu pilava, acem pilavı da derler sanırsam ;-) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil