15 Aralık 2011 Perşembe

MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI

MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER (KÜÇÜK BOY BORCAM İÇİN)

- Yarım lt süt
- 5 yemek k.irmik
- 8 yemek k.tozşeker
- yarım paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

1 paket Dr Oetker mandalina peltesi (üzerindeki tarife göre pişirilir)
5 adet mandalina

YAPILIŞI

İrmik,şeker ve süt kaynayıncaya kadar pişirilir.Vanilya ilave edilir.
Su ile ıslatılmış (muhallebinin kolay çıkması için)borcama dökülür.
Pelte üzerindeki tarife göre pişirilir.Ara ara karıştırılarak biraz soğutulur.
Mandalinalar eklenerek soğuyan irmikli karışımın üzerine dökülür.
Soğuk olarak ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder