71.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
MANTARLI MİLFÖYLER
MALZEMELER
- 12 adet milföy
- yarım kg mantar
- 2 büyük boy soğan
- yarım çay b.sıvıyağ
- 2 yumurta
- yarım çay b.süt
- tuz,karabiber
- 1 su b.rende kaşar peynir
- kalıpları yağlamak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Öncelikle kalıplar sıvıyağ ile yağlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda sotelenir.
Mantarler eklenerek suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Soğutulur.Diğer malzemelerde
eklenerek iç harç hazırlanmış olur.Milföyler yağlanan kalıplara yerleştirilir,çatalla altları
delinir.İç harç milföylerin içine doldurulur,175 derecelik fırında üzeri iyice kızarana
kadar pişirilir.
mantar yemesemde çok güzel bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSildeli kiz ,mantarlari cok severim :hmmm nefis gorunuyorlar !bu arada, bloguma da hosglemissin ,tekrar beklerim :)
YanıtlaSilEtkinlik tarifin yayında çok teşekkürler. ellerine sağlık. sevgiler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,ellerine sağlık. Bende beklerim.. :)
YanıtlaSilMantarın olduğu herşeyi severim.Harika görnüyolar.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil