ISPANAKLI BEŞEMEL SOSLU GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- yarım kg.ıspanak
- 1 soğan
- 2 yemek k.sıvıyağ
- tuz,karabiber
Beşemel sos için
- 2 yemek k.tereyağ
- 1 silme yemek k.un
- 1 su b.süt
Ayrıca böreklerin en üzerine eklemek için yarım su b.rende kaşar
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda pembeleştirilir.Güzelce yıkanıp doğranan ıspanak
soğana ilave edilir.tuz karabiber ekilerek ıspanak 5 dk pişirilir.Her 1 yufka 4 eşit parçaya
bölünür.Yufkanın uzun tarafına ıspanaklı harç konularak gül böreği sarar gibi sarılır.Kürdanla
tutturulur.Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir.un ilavesi yapılarak şöyle bir çevrilir.süt konulup
hızlıca karıştırılır.Gül böreklerinin üzerine sos paylaştırılır.175 derecelik fırında sosun
üzeri kızarana kadar pişirilir.fırından cıkarılıp en üsta kaşar konulur ve tekrar 1 dk.fırınlanır.
Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilIspanaklı börek en sevdiğimdir. Böylesini hiç görmemiştim. Değişik olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilelinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSil:) ben de beklerim bloguma
Merhaba Yemek Bloğunuzu ilgiyle takip ediyoruz. Ve bu nedenle sizlere destek olmak için google, yahoo, bing, yandex ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlayacak Ücretsiz Reklam veriyoruz, sitenize bağlantılar vererek tanıtımını yapalım hemde reklam bannerinizde bizden... reklamturko.blogspot.com Türkiyenin Reklam Platformu..
YanıtlaSil