15 Mart 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI LAHANA PASTASI

ZEYTİNYAĞLI  LAHANA PASTASI

Lahana sarmalarına hepimiz bayılırız elbette ama bu tarifte sarmaya üşenenler
için ideal bence.Çok kolay servis ediliyor hemde.





Orta boy bir lahananın, yapraklarının yarısı 20dk suda haşlanır.Haşlanan lahanalar
teflon tencerenin kenarlarından taşacak şekilde dizilir.


EN ALTA LAHANALARIN KALIN DAMARLI KISIMLARI DİZİLİR.

İç malzeme olarak istediğiniz içi kullanabilirsiniz.Ben 2 büyük boy soğanı 1 çay b zeytinyağında
pembeleştirdim.2.5 su b baldo pirinç,1 paket kuş üzümü,2 adet kesme şeker,1 domates rendesi,2 yemek k kuru nane
tuz,yarım çay k yeni bahar ve tarçın ekledim.Önceden hiç su eklemedim.Lahanaların sarkan
kısımları tencerenin içine doğru katlanır.5.5 su b su ve yarım çay bardağı daha zeytinyağı  eklenerek 40 dk pişirilir.




10 yorum:

  1. elıne sağlık ne guzel fıkır sunumuda gayet sık

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne güzel olmuş. Lahana alıp deneyeceğim.

    Teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  3. HARİKA GÖRÜNÜYOR BAYILDIM MUTLAKA DENİCEM ELLERİNİZE SAĞLIK İKİ SAAT SARMAKTAN DAHA İYİ BENCE :)))

    YanıtlaSil
  4. ohh süper fikir pratik güzel
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ben bunu kaselerde yapiyorum birer porsiyonluk böylede güzel olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım çok aşırı pratik olmuş:))

    YanıtlaSil
  7. Harika bir fikir.
    Kesin paylaşıyorum hemde aynen.

    Ellerine sağlık.
    Kopyacı anne

    YanıtlaSil
  8. İsmi cok guzel. Harika da gozukuyor . Eline saglik olsun ...

    YanıtlaSil
  9. Ziyaretiniz icin tesekkur ediyorum.. blogunuzu sevdim..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Lahana sarmasına bayılıp
    benim gibi sarmayı beceremeyenler
    için harika bir tarif .Ellerinize
    sağlık.Blogunuzu zevkle takip edeceğim.
    Sizi de blogunda görmekten mutluluk duyarım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil