ZEYTİNYAĞLI LAHANA PASTASI
Lahana sarmalarına hepimiz bayılırız elbette ama bu tarifte sarmaya üşenenler
için ideal bence.Çok kolay servis ediliyor hemde.
Orta boy bir lahananın, yapraklarının yarısı 20dk suda haşlanır.Haşlanan lahanalar
teflon tencerenin kenarlarından taşacak şekilde dizilir.
EN ALTA LAHANALARIN KALIN DAMARLI KISIMLARI DİZİLİR.
İç malzeme olarak istediğiniz içi kullanabilirsiniz.Ben 2 büyük boy soğanı 1 çay b zeytinyağında
pembeleştirdim.2.5 su b baldo pirinç,1 paket kuş üzümü,2 adet kesme şeker,1 domates rendesi,2 yemek k kuru nane
tuz,yarım çay k yeni bahar ve tarçın ekledim.Önceden hiç su eklemedim.Lahanaların sarkan
kısımları tencerenin içine doğru katlanır.5.5 su b su ve yarım çay bardağı daha zeytinyağı eklenerek 40 dk pişirilir.
elıne sağlık ne guzel fıkır sunumuda gayet sık
YanıtlaSilAyy ne güzel olmuş. Lahana alıp deneyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkürler =)
HARİKA GÖRÜNÜYOR BAYILDIM MUTLAKA DENİCEM ELLERİNİZE SAĞLIK İKİ SAAT SARMAKTAN DAHA İYİ BENCE :)))
YanıtlaSilohh süper fikir pratik güzel
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ben bunu kaselerde yapiyorum birer porsiyonluk böylede güzel olmus ellerinize saglik
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok aşırı pratik olmuş:))
YanıtlaSilHarika bir fikir.
YanıtlaSilKesin paylaşıyorum hemde aynen.
Ellerine sağlık.
Kopyacı anne
İsmi cok guzel. Harika da gozukuyor . Eline saglik olsun ...
YanıtlaSilZiyaretiniz icin tesekkur ediyorum.. blogunuzu sevdim..sevgiler
YanıtlaSilLahana sarmasına bayılıp
YanıtlaSilbenim gibi sarmayı beceremeyenler
için harika bir tarif .Ellerinize
sağlık.Blogunuzu zevkle takip edeceğim.
Sizi de blogunda görmekten mutluluk duyarım.
Sevgiler