BEYTİ KEBAP
Sevgili Öznur’un tarifi bir harikaydı.Herkes bayıldı.Teşekkürler Öznurcum.
Malzemeler
- 5 adet lavaş ekmek
- 1 yumurta akı
İç harcı için
- Yarım kg.kıyma
- 2 yemek k.sıvıyağ
- 1 soğan
- 1 yemek k.salça
- Tuz,karabiber
Üzeri için
- 5 yemek k.tereyağ(hafif yakılana kadar eritilecek)
- 2 diş sarımsak
- 2 su b.yoğurt
Sos için
- 2 yemek k. tereyağ
- 2 yemek k.salça
- 1.5 su b.su(sos ne sulu ne katı olacak ayarını kendiniz yaparsınız)
Yapılışı
İç harcı için soğan biraz sotelendikten sonra kıyma ve baharatlar
Eklenip 3 dk.pişirilir.
Lavaş ekmeklerin üzerine yumurta akı sürülür.İç harç 5 ‘e bölünerek
lavaşların üzerine paylaştırılır.Rulo sarılır.Verev kesilerek yağlı kağıt
serili tepsiye dizilir.10 dk.fırınlanır.Üzerine tereyağ dökülür.Tereyağın
üzerine yoğurt gezdirilir.Sos malzemeleride karıştırılıp,pişirilir.En son
olarak beytinin üzerine dökülür.
arkadaşlar ben yaptım çok pıratik ve kolay herkeze tavsiye ederim.blogun çok beğendim daha henüz denemedim ama emim ki hepsi birbirinden değişik ve güzeldir en kıza zamanla hepsini deniyeceğim iyiki varsın delikız.ayşegül
YanıtlaSilmutlaka denemeliyim mmmm:)
YanıtlaSil