ÇAKMA KESTANE ŞEKERİ
Bu tatlıyı kime yaptıysam bayılarak yedi .Kimse inanmadı içinde
fasülye olduğuna.Şiddetle tavsiye edilir…
Malzemeler
- 1 su b.akşamdan ıslatılıp,haşlanan kuru fasülye
- 1 su b.iri çekilmiş ceviz
- 3 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 su b.+2 yemek k.tozşeker
- Çeyrek paket oda sıcaklığında margarin
Üzeri için
- 1,5 paket bitter çikolata(120 gr)
- Yarım çay b.süt
Yapılışı
Fasülyeler robotta 1 kez çekilir.(iri kalacak)Bütün malzemeler
karıştırılıp,sıvıyağ ile yağlanan tepsiye dökülür.170 derecelik
fırında 30 dk. pişirilir.Fırından çıkınca hemen bir kaşıkla karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.buzdolabında 1 saat iyice soğutulur.(kendini
toplayıp elde kolay şekillenmesi için bu kısmı önemli)Elimizde
küçük toplar yaparak kağıt kalıplara koyuyoruz.Çikolatayı sütle
birlikte ocakta karıştırarak eritiyoruz.Fasülye toplarının üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder