28 Ağustos 2011 Pazar

ÇAKMA KESTANE ŞEKERİ

ÇAKMA KESTANE ŞEKERİ



Bu tatlıyı kime yaptıysam bayılarak yedi .Kimse inanmadı içinde

fasülye olduğuna.Şiddetle tavsiye edilir…



Malzemeler

-       1 su b.akşamdan ıslatılıp,haşlanan kuru fasülye

-       1 su b.iri çekilmiş ceviz

-       3 yumurta

-       1 kabartma tozu

-       1 su b.+2 yemek k.tozşeker

-       Çeyrek paket oda sıcaklığında margarin

Üzeri için

-       1,5 paket bitter çikolata(120 gr)

-       Yarım çay b.süt

Yapılışı

Fasülyeler robotta 1 kez çekilir.(iri kalacak)Bütün malzemeler

karıştırılıp,sıvıyağ ile yağlanan tepsiye dökülür.170 derecelik

fırında 30 dk. pişirilir.Fırından çıkınca hemen bir kaşıkla karıştırılır.

Soğumaya bırakılır.buzdolabında 1 saat iyice soğutulur.(kendini

toplayıp elde kolay şekillenmesi için bu kısmı önemli)Elimizde

küçük toplar yaparak kağıt kalıplara koyuyoruz.Çikolatayı sütle

birlikte ocakta karıştırarak eritiyoruz.Fasülye toplarının üzerine döküyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...