3 Ağustos 2011 Çarşamba

Kadayıflı Börek Tatlısı

           Kadayıflı Börek Tatlısı


           Malzemeler:

-       3 yufka

-       200 gr kadayıf

-       1 su bardağı ceviz

-       2 su bardağı toz şeker

-       1 su bardağı su

-       1 çay bardağı Antep fıstığı tozu

-       1 dilim limon

  

Yapılışı:

-       1 yufka altı parçaya bölünür. Her bir parçanın ortasına bir avuç kadayıf ve ceviz koyularak sigara böreği sarar gibi sarılır.

-       Yufkanın ucu suya batırılır. Sıvıyağda kızartılır.Kızartırken her bir böreğe 3-4 çatal batırılır ki içleri pişsin.

-       Toz şekerle su kaynatılarak şerbet yapılır (ocağın altını kapatmadan 1 dk. önce limon dilimi içine atılır.)

-       Şerbet sıcakken tatlılar içine atılır.

-       Tatlı soğuyunca ortadan ikiye kesilir. Tatlının her iki ucu da Antep fıstığına bulanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder