- 3 yufka
- 200 gr kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı Antep fıstığı tozu
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- 1 yufka altı parçaya bölünür. Her bir parçanın ortasına bir avuç kadayıf ve ceviz koyularak sigara böreği sarar gibi sarılır.
- Yufkanın ucu suya batırılır. Sıvıyağda kızartılır.Kızartırken her bir böreğe 3-4 çatal batırılır ki içleri pişsin.
- Toz şekerle su kaynatılarak şerbet yapılır (ocağın altını kapatmadan 1 dk. önce limon dilimi içine atılır.)
- Şerbet sıcakken tatlılar içine atılır.
- Tatlı soğuyunca ortadan ikiye kesilir. Tatlının her iki ucu da Antep fıstığına bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder