Malzemeler
10 adet için
-5 adet milföy hamuru
-1 paket Dr.outker cremole vanilyalı
-2 su bar.süt
-1 muz
-yarım çay bar.antep fıstğı tozu
-1 çorba kaş.pudra şekeri
Cremole sütle çırpılır.içine muz küçük doğranır.Korne kalıpları sıvıyağ
İle yağlanır.milföylerin her 1 tanesi boyuna 6 eşit parçaya bıçakla kesilir.
Bir korne kalıbına 3 parça üst üste gelecek şekilde sarılır.(1 milföy 2 korne
Kalıbını kaplıyor)175 C 25 dk pişirilir.Soğuyunca milföyler dikkatlice
Korne kalıplarından çıkarılır.İçleri muzlu karışımla bir çay kaşığı
Yardımıyla doldurulur. Muhallebili kısım fıstığa bulanır.En üste de
Pudra şekeri serpilir.
Korne kalıplarına pastane malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz.Eminönünde Kahveci Mehmet Efendinin olduğu sokakta bir dükkan var.Orada gördüm...
pınarcım görüünüşü harika canım çok çekti ama korne kalıplarını gelip sendenmi alıcam nerden bulabileceğimizide yazarsan her zaman kapnı çalmayız
YanıtlaSilçok güzel görünüyor :)
YanıtlaSil