3 Ağustos 2011 Çarşamba

Külah Milföy Tatlısı

Külah Milföy Tatlısı

Malzemeler

10 adet için

-5 adet milföy hamuru

-1 paket Dr.outker cremole vanilyalı

-2 su bar.süt

-1 muz

-yarım çay bar.antep fıstğı tozu

-1 çorba kaş.pudra şekeri

 Yapılışı

Cremole sütle çırpılır.içine muz küçük doğranır.Korne kalıpları  sıvıyağ

İle yağlanır.milföylerin her 1 tanesi boyuna 6 eşit parçaya bıçakla kesilir.

Bir korne kalıbına 3 parça üst üste gelecek şekilde sarılır.(1 milföy 2 korne

Kalıbını kaplıyor)175 C 25 dk pişirilir.Soğuyunca milföyler dikkatlice

Korne kalıplarından çıkarılır.İçleri muzlu karışımla bir çay kaşığı

Yardımıyla doldurulur. Muhallebili kısım fıstığa bulanır.En üste de

Pudra şekeri serpilir.


resimde üst rafta çikokap,altta külah milföy bulunmaktadır.







Korne kalıplarına pastane malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz.Eminönünde Kahveci Mehmet Efendinin olduğu sokakta bir dükkan var.Orada gördüm...

2 yorum:

  1. pınarcım görüünüşü harika canım çok çekti ama korne kalıplarını gelip sendenmi alıcam nerden bulabileceğimizide yazarsan her zaman kapnı çalmayız

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...