Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:
Muhallebisi için:
- 200 gr. tereyağ
- 3 çorba k. buğday nişastası
- 3 çorba k. un
- 1,5 kg. süt
- 1,5 su b. toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz halinde krem şanti
Kadayıfı için:
- yarım kg. kadayıf
- 1 su b. toz şeker
- 1 su b. iri çekilmiş ceviz
- Yarım çay b. sıvıyağ
Yapılışı:
- Kadayıfı için gerekli tüm malzemeler karıştırılarak teflon tencerede kadayıflar kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Muhallebisi için gerekli tüm malzemeler(krem şanti ve vanilya hariç) ayrı bir tencerede pişirilir.
- Ocağın altı kapatıldıktan sonra vanilya ve krem şanti (toz halinde) eklenerek tel çırpıcı ile muhallebiye yedirilir.
- Kadayıfın yarısı borcamın altına döşenir.
- Üstüne muhallebinin tamamı dökülür. Kalan kadayıf da muhallebinin üstüne dökülerek buzdolabında 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder