3 Ağustos 2011 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf



Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

Muhallebisi için:

-       200 gr. tereyağ

-       3 çorba k. buğday nişastası

-       3 çorba k. un

-       1,5 kg. süt

-       1,5 su b. toz şeker

-       1 paket vanilya

-       1 paket toz halinde krem şanti

Kadayıfı için:

-       yarım kg. kadayıf

-       1 su b. toz şeker

-       1 su b. iri çekilmiş ceviz

-       Yarım çay b. sıvıyağ

Yapılışı:

-       Kadayıfı için gerekli tüm malzemeler karıştırılarak teflon tencerede kadayıflar kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.

-       Muhallebisi için gerekli tüm malzemeler(krem şanti ve vanilya hariç) ayrı bir tencerede pişirilir.

-       Ocağın altı kapatıldıktan sonra vanilya ve krem şanti (toz halinde) eklenerek tel çırpıcı ile muhallebiye yedirilir.

-       Kadayıfın yarısı borcamın altına döşenir.

-       Üstüne muhallebinin tamamı dökülür. Kalan kadayıf da muhallebinin üstüne dökülerek buzdolabında 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...