PASTA PİLAV
Ben 1.5 su bardağı pirinç kullandım .5 kişi içindi.Pirinci yarım su bardağı,
yarım su bardağı 3 eşit kaseye koyarak üzerlerine üstlerini kapatacak
kadar sıcak su koydum ve bu şekilde 1 saat beklettim.Pirinçler yarı yarıya
şiştiler,sonra pişirdim.Onun için kullanılacak su miktarları az.aklınızda bulunsun.
Malzemeler
Domatesli Pilav için
- Yarım su b.pirinç
- 1 domates rendesi
- 1 yemek k. tereyağ
- Yarım su b.su
- Tuz
Naneli pilav için
- Yarım su b.pirinç
- 1 yemek k.kuru nane
- 1 yemek k.tereyağ
- Yarım su b.et suyu
- Tuz
Sade pilav için
- Yarım su b.pirinç
- 1 yemek k.tereyağ
- Yarım su b.tavuk suyu
- Tuz
Yapılışı
Pilavları 3 ayrı tencerede pişiriyoruz .Hepsinin yapımı aynı.Önce yağı eritipsonra sularını ve domates yada naneyi ekliyoruz.Sonra su kaynayınca pirinçleri ilave ediyoruz.Kısık ateşte 15 dk.pişiriyoruz.Mutlaka 20 dk.dinlendiriyoruz.Kek kalıbımıza sırayla döküp hafif bastırıyoruz.
Sonra kalıbı ters çevirip,servis yapıyoruz.
super yaa
YanıtlaSil