Şeftalili Pişmeyen Chesskek
Malzemeler
- 3 paket eti yulaflı bisküvi
- 3 çorba k. eritilmiş tereyağ
- 1 çay b. süt
Şeftalili Jölesi için
- 1 kg.şeftali
- 1 su b. hazır elma suyu
- 2 su b. su
- 3 yemek k. tozşeker
- 2 yemek k. buğday nişastası
Ara Kreması İçin
- 1 kutu çiğ krema
- 1 lt.süt
- 4 yemek k. tozşeker
- 4 yemek k. buğday nişastası
Yapılışı
Bisküviler rondoda çekilerek süt ve yağ ile karıştırılıp borcamın altına yayılır.
Kremanın bütün malzemeleri tencereye konularak koyulaşıncaya kadar
pişirilir.Bisküvilerin üzerine bu karışım dökülür.15 dk soğutulur.
Şeftalilerin kabukları soyulup kare kare doğranır.Jöle mazemeleri
ayrı bir tencerede pişirilir ve şeftaliler eklenir.Borcamın en üstüne
dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder