10 Ağustos 2011 Çarşamba

Şeftalili Pişmeyen Chesskek

Şeftalili Pişmeyen Chesskek

Malzemeler

-       3 paket eti yulaflı bisküvi

-       3 çorba k. eritilmiş tereyağ

-       1 çay b. süt



Şeftalili Jölesi için

-       1 kg.şeftali

-       1 su b. hazır elma suyu

-       2 su b. su

-       3 yemek k. tozşeker

-       2 yemek k. buğday nişastası

Ara Kreması İçin

-       1 kutu çiğ krema

-       1 lt.süt

-       4 yemek k. tozşeker

-       4 yemek k. buğday nişastası

Yapılışı

Bisküviler rondoda çekilerek süt ve yağ ile karıştırılıp borcamın altına yayılır.

Kremanın bütün malzemeleri tencereye konularak koyulaşıncaya kadar

pişirilir.Bisküvilerin üzerine bu karışım dökülür.15 dk soğutulur.

Şeftalilerin kabukları soyulup kare kare doğranır.Jöle mazemeleri

ayrı bir tencerede pişirilir ve şeftaliler eklenir.Borcamın en üstüne

dökülür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...