10 Ağustos 2011 Çarşamba

Tavuklu Sade Pilav

Tavuklu Sade Pilav

Malzemeler

-       200 gr.tavuk kuşbaşı

-       1 su bar.pirinç

-       2.5 su bar.oda sıcaklığında su

-       Yarım çay bar.sıvıyağ

-       5 çorba kaş.tereyağ

-       1 tatlı kaş.tuz

-       1 çay kaş.karabiber



Yapılışı

Tavuk ve sıvıyağ teflon tencerede 10 dk.sotelenir.

Sırasıyla tuz,karabiber ve tereyağ eklenir.Su ilave edilir.

Su kaynıyınca önceden 3 su yıkanıp süzülen pirinçler

eklenir.Yaklaşık 15 dk orta hareketli ocakta pişirilir.Tencere

kapağı hiç açılmadan 20 dk.dinlendirilir.sonra afiyetle yenir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder