25 Eylül 2011 Pazar

ÇITIR BÖREK

ÇITIR BÖREK

Malzemeler

- 15 yaprak hazır baklavalık yufka
- Tereyağ(eritilmiş)
- Peynir

Yapılışı

Börekler 3 yaprak 3 yaprak yapılıyor.2 yaprak üst üste konulup üzerin tereyağ sürülüyor
3. yaprak konulup tekrar yağlanıyor ve peynir yufkaların uç kısmına konulup sıkıca rulo
sarılıyor.Yufkalar bitne kadar aynı işlem devam ediyor.2 parmak kalınlığında kesilip
yağlı kağıt serili tepsiye diziliyor.Üzerlerine yeniden yağ sürülüp 10dk 175 derecede
fırınlanıyor.Fırından çıkınca 1 saat üstü açık bir şekilde biraz daha kurutuluyor.Sonra afiyetle yeniliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder