18 Ekim 2011 Salı

FINDIK KEKLİ MUZLU PASTA

FINDIK KEKLİ MUZLU PASTA

Kek için

- 3 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1.5 su b.tozşeker
- 1 su b.fındık tozu (un gibi)
- 1 su b.süt
- yarım su b.sıvıyağ
 - yaklaşık 2 su b.un(kek kıvamını ayarlamak için azar azar dökmekte fayda var.)

Keki ıslatmak için 2 su b.soğuk süt

Üzeri için

- 2 paket Dr Oetker cremole vanilyalı
- 4.5 su b.süt
- 3-4 adet muz

Jölesi için

- 1.5 yemek k.nişasta
- 1 su b.hazır elma suyu
- 3 yemek k.tozşeker
- yaklaşık 1.5 su b.su(kıvamını ayarlamak için önce bu ölçüyle koyun,gerekirse su
ilavesi yaparsınız.Çünkü kıvamı biraz sulu olacak boza kıvamı gibi)

Yapılışı

Bütün kek malzemeleri karıştırılır ve sıvıyağ ile hafif yağlanmış dikdörtgen borcama
dökülür.175 derecede 30 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz dilimlenerek soğuk sütle
ıslatılır.Cremole  2 ayrı kapta çırpılır(.Birine 2 bardak süt diğerine ise 2.5 bardak süt konularak
çırpılır) Soğuyan kekin üzerine 2.5 bardak sütle çırpılan cremole dökülerek her yere eşit
paylaştırılır.Diğer cremole ise sıkma torbasına konularak borcamın 4 tarafına ve ortada artı
şekli olana kadar sıkılır.(Resimdeki gibi) Çukur olan kısımlara muzlar dizilir.Jöle için
bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir.İlk sıcağı çıkınca muzların üzerine dökülür
(Önce jöleyi yapınki dilimlediğiniz muzların üzerine hemen dökebilesiniz.Aksi halde
muzlarınız kararır.

2 yorum:

  1. CANIM GÖRÜNTÜ MUHTESEM ÖTESI VALLAHA ELLERINE KOLLARINA SAGLIK NEFIS GÖZÜKÜYOR

    YanıtlaSil
  2. DELİ KIZ PINAR:TEŞEKKÜR EDERİM ŞEKERİM AFİYET BAL ŞEKER OLSUN NESLİNAMEM

    YanıtlaSil