71.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
KARNABAHARLI HAMURLAR
MALZEMELER
- 1 adet küçük boy karnabahar
- çeyrek demet ince kıyılmış maydonoz
- 10 yemek k.un(unu yavaş yavaş hamur kıvam ala ala ekleyin)
- tuz,karabiber,çay kaşığı ucuyla köri ve kimyon
- kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Karnabaharlar az suda haşlanır.Sıcakken ezilir.Diğer malzemelerle karıştırılır ve
bir hamur elde edilir.Hamur 7 parçaya ayrılır ve 15 dk.dinlendirilir.Hamurun önü ve arkası una bulanarak merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır.Teflon tavada az yağda (her seferinde
hamurun önünü ve arkasını pişirirken 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir.)bu şekilde pişirilir.
BU HAMURLARI DİLEDİĞİNİZ SEBZELERİ KULLANARAK YAPABİLİRSİNİZ.
ÖZELLİKLE ÇOCUĞUNUZUN SEVMEDİĞİ SEBZELERİ KULLANIRSANIZ RAHATLIKLA
ÇOCUĞUNUZA YEDİREBİLİRSİNİZ.
ne güzel gözüküyor acayip iştah açıcı ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilcanım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifin yayında sevgiler.
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum. Tadını merak etmedim dersem da yalan söylemiş olurum vallahi... Bende deneyeceğim en kısa zamanda... Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzeller evdekilere karnıbahar yediremiyordum, çok iyi bir fikir Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSık sık ziyaretinizdeyim, sevgiler..
karnıbaharı çok severim,daha başka nasıl yapabilirim diye düşünüyordum,bu tarifi çok beğendim,en kısa zamanda deneyeceğim inşallah,ellerine sağlık arkadaşım,sevgiler..
YanıtlaSilArkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
YanıtlaSilKrep gibi sanki ama biraz daha değişik oluyor.Resmide
hiç beğenmedim ayrıca daha güzel çekebilirmişim.Sevgiler
çok leziz görünüyor afiyet olsun
YanıtlaSilSelamlar,karnabar ı çok severim özelliklede kızartmasını ama hiç bu şekilde yememiştim,ilk kez sende gördüm :) biraz kabak köftesini (mücver) andırıyor ama seninkiler krap gibi olmuş,ellerine sağlık...karnabaharım var bu kez böyle deniyeceğim aldım tarifini...sevgiler :)
YanıtlaSilbirde ufak bir ricam olsun senden yorumlarında çıkan kelime doğrulamayı iptal edebilirmisin?
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel bir tarif,deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar krep gibi denemek gerek değişik tatları. karnabaharı her türlü severim. bunuda denicem.ellerine sağlık.
YanıtlaSilmerhaba pınar, tanıştığımıza sevindim. Mutfağın hakkını fazlasıyla vermişsin tebrik ediyorum. görüşmek üzere:)
YanıtlaSilufffff nefis gozukuyoooor
YanıtlaSilSevgili Gelibolu17 nasıl yapacağımı bilsem ininki tükkan senin
YanıtlaSilCeren,nuran, marifetli hanımlar klübü,pembe kekik ve sema yorumlar için çok teşekkürler
Merhaba gözleme gibi olur heralde çok hoşuma gitti denemek isterim sevgiler
YanıtlaSil