29 Ocak 2012 Pazar

PUDİNGLİ ALMAN TATLISI(PUDDİNG BREZEL)

71.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ VE

ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNE GİDİYOR BU TARİF

PUDİNGLİ ALMAN TATLISI(PUDDİNG BREZEL)

MALZEMELER

- 10 adet milföy hamuru
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 su b.süt

Pudra şekerini benim gibi üzerine serpecekseniz yeteri kadar pudra şekeri
Tatlının orjinalinde milföylerin kenarlarına şekerli glazör sürülüyor.
Bunun içinde 3 yemek k pudra şekeri ve 1 tatlı k su karıştırılıp macun
gibi bir karışım elde ediliyor ve yumurta fırçası yardımıyla milföylerin
kenarlarına sürülüyor.Milföylerin üzerine benim gibi milföyden çaprazlar
koyacaksanız 1 milföy ayırın derim.

YAPILIŞI

Milföy hamurları 4 tarafından da şeritler kesilerek aynı yerlerine tekrar
yerleştirilir.Puding süt ile pişirilir.Her milföye 2 yemek kaşığı kadar
puding konularak 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık
30 yada 35 dk.pişirilir)Soğuduktan sonra pudra şekeri işlemi yapılır.

7 yorum:

  1. Günaydinlar arkadasim,
    sabah sabah nefis olmus istahim acildi,

    ellerine saglik sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. hem pratik hem çok güzel ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım,çok güzelller:)

    YanıtlaSil
  4. Tarifinizi yayınladım teşekkür ederim. Çok güzel ve pratik bir tarif..6 şubata kadar etkinliğin ev sahibesi benim ve sizden yeni tarifler bekliyorum inşaallah.
    Allah'a emanet olun..

    YanıtlaSil
  5. etkinliğe katılımın için çok teşekkkürler tarifin yayında sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tarifleriniz cok guzel sitenizi suan itibariyle gordum ve hayran kaldim.. Yemeklere ayri hayrankaldim yemeklerin yaninda servislerinize bayildim.. Bu kadar guzel tabagi canagi nereden buluyorsunuz boyle .. Hele su saksi cok sirin <3 Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil