YUFKALI MAKARNA
Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 3 yemek k. beyaz peynir
- Bir tutam maydonoz (ince kıyılmış)
- 1 yumurta
- 1 yufka
- 1 çay b.süt
- Yarım çay b.sıvıyağ
- 3 yemek k.tereyağ
- Tavayı yağlamak için 2 yemek k. sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
Makarnalar haşlanır.Tereyağ,peynir,maydonoz ile karıştırılır.
Tava yağlanır ve yufka kenarlarından sarkacak şekilde tavaya
yerleştirilir.Süt,yumurta,sıvıyağ karıştırılır.4-5 yemek kaşığı
ayrılır ve makarnalarla birleştirilir.Yufkanın içine makarnalı
harç dökülür.Kenarlardan sarkan kısımlar içe doğru kapatılır
ve geri kalan sütlü harç yufkanın üzerine sürülür.Ocak üzerinde
altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Yağını biraz bol tutun,çünkü yufka ve makarnalar çekiyor