VENEDİK PATLICAN
Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- Yarım kg.kuşbaşı dana eti ve 1 su b.su
- 1 yemeklik doğranmış soğan
- 1 paket kültür mantarı(küçük doğranmış)
- 2 adet küçük doğranmış domates
- 4 küçük doğranmış sivri biber
- Tuz ,karabiber
- 2 yemek k.sıvıyağ
- Yarım su b. rende kaşar peynir
- Ayrıca kızartma işlemi için sıvıyağ
Yapılışı
Bostan patlıcanlarının içi güzelce çıkarılıp küçük doğranarak kızartılır.Et düdüklü tencerede su
ilave edilerek 30 dk pişirilir.
ilave edilerek 30 dk pişirilir.
Sonra içine sıvıyağ,soğan ve mantar eklenir. Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Baharatlar ve biber ilave edilir.5 dk daha pişirildikten sonra domates ve kızartılan patlıcan içleri
eklenip 5 dk sotelenir. Güzelce suyunu çeken harç bostan patlıcanlarının içine doldurularak 175
derecelik fırında 10 dk fırınlanır.En son üzerlerine kaşar rendesi konulup kaşarın üzeri
kızarıncaya kadar tekrar fırınlanır.
derecelik fırında 10 dk fırınlanır.En son üzerlerine kaşar rendesi konulup kaşarın üzeri
kızarıncaya kadar tekrar fırınlanır.
afiyetler olsun..
YanıtlaSilama bizim Bostan patlıcanımız ne zamandır Venediklilerin olmuş ?
:=)
www. bir dut masalı- nUnU
hani gondol formundaya o bakımdan yaniiiiiiiiiiiiiii
YanıtlaSilMerhaba Pınarcım,
YanıtlaSilBu yemeği patlıcan sever biri olarak en kısa zamanda denemek istiyorum. Nefis görünüyor:))) Ellerine sağlık,
Sevgiler..