Malzemeler:
- Şerbet için:
- 2 su b. şeker, 2,5 su b. su (iki malzeme karıştırılarak kaynatılır ve soğumaya bırakılır.)
- Keki için:
- 3 yumurta
- 1,5 su b. şeker
- 1 su b. sıvıyağ
- 1,5 su b. irmik
- 1 su b. un
- 1 su b. süt
- 1 vanilya, 1 paket kab. tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Kaymak için:
- 1 lt. süt, 2,5 yemek k. nişasta, 2 yemek k. şeker,1 paket çiğ krema
- Üstüne süslemek için Hindistan cevizi
- Kek malzemeleri karıştırılarak 180 C’de 35 dk.pişirilir. Kek sıcakken soğuk olan şerbet dökülür.
- Kaymak malzemesi pişirilerek kekin üzerine dökülür.
- Üzerine bol Hindistan cevizi dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder