5 Ağustos 2011 Cuma

Afyon Kaymak

Afyon Kaymak

Malzemeler:

-       Şerbet için:

-       2 su b. şeker, 2,5 su b. su  (iki malzeme karıştırılarak kaynatılır ve soğumaya bırakılır.)


-       Keki için:

-       3 yumurta

-       1,5 su b. şeker

-       1 su b. sıvıyağ

-       1,5 su b. irmik

-       1 su b. un

-       1 su b. süt

-       1 vanilya, 1 paket kab. tozu

-       1 portakal kabuğu rendesi



-       Kaymak için:

-       1 lt. süt, 2,5 yemek k. nişasta, 2 yemek k. şeker,1 paket çiğ krema

-       Üstüne süslemek için Hindistan cevizi

 Yapılışı:

-       Kek malzemeleri karıştırılarak 180 C’de 35 dk.pişirilir. Kek sıcakken soğuk olan şerbet dökülür.

-       Kaymak malzemesi pişirilerek kekin üzerine dökülür.

-       Üzerine bol Hindistan cevizi dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...