Yufkadan Perde Pilavı
Malzemeler: 8 kişilik
- 2 yufka
- 1 su b. pirinç
- 2 su b. su
- 3 çorba k. tereyağ
- Yarım çay b. sıvıyağ
- Ayrıca 1 çay b. daha sıvıyağ
- 3 adet havuç
- 1 çay k. yenibahar
- 1 çay b. fındık veya kabukları çıkarılmış badem
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- 1 yufka dörte bölünür. 1 çay b. sıvıyağ ile yufkalar bolca yağlanır.
- Havuçlar küçük küçük doğranarak sıvıyağda 10 dk. sotelenir. İçine tuz,yenibahar,fındık veya badem, tereyağ ve su eklenir. Su kaynayınca pirinç eklenir.15 dk. piştikten sonra pilav 10 dk. ağzı kapalı şekilde demlendirilir.
- Yağlanmış olan her bir yufka parçası kasenin içine yerleştirilir.
- İçi pilavla doldurulur. Ufkanın sarkan kısımları kasenin içine doğru kapatılarak yufkalar yağlı kağıt serili tepsiye ters çevrilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 C’lik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Not: Yufkanın içi istenilen farklı çeşitte pilavla da yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder