SEBZE SOSLU BEBEK PATLICAN KIZARTMA
Malzemeler
- 8 adet bebek patlıcan
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 5 yada 6 adet tatlı sivri biber
- 1 dolu tatlı k.salça
- 3 yemek k.sıvıyağ
- tuz,karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanlar baş kısımları çıkarılarak tuzlu suda 15 dk.acı suyu çıkana kadar bekletilir.
Patlıcanlar kurlanarak boyundan (karnından) bıçak yardımıyla bir kesik atılır ve sıvıyağda kızartılır.
Soğan küçük doğranarak sıvıyağda pembeleştirilir,biber ince doğranarak soğana eklenir.1 dk sotelenir.
Domates küçük doğranarak biberin üzerine aktarılır.Salça ,sarımsak,tuz ve karabiber eklenerek
domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Hem patlıcanların içi karnıyarık gibi doldurulur hem servis
tabağının kenarları sosla kaplanarak afiyetle yenir...............
ımmmm nefis olmuş patlıcanı çok severim ellerine sağlık canım
YanıtlaSildeli kız pınar:teşekkürler handecim afiyet bal şeker olsun...
YanıtlaSil