YALANCI İÇLİ KÖFTE
Malzemeler
- 4 yufka
iç harcı için:
-yarım kg.kıyma
- yarım su b.iri çekilmiş ceviz
- çeyrek demet ince kıyılmış maydonoz
- 1 adet küçük doğranmış soğan
- 2 yemek k. sıvıyağ
- tuz,karabiber
yufkaları ıslatmak için
- 1 su b.süt
- yarım su b.sıvıyağ
köfteleri bulamak için
- 2 yumurta
- 1 su b. galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Soğan sıvıyağ ile sotelenir ve kıyma eklenerek kavrulur.Ceviz ile maydonoz
ilave edilir ve ocağın altı kapatılır.1. yufka tezgaha serilerek sütlü karışımla
iyice ıslatılır.2. yufkada 1. yufkanın üzerine serilir oda ıslatılır.Yufka önce
enine kesilir sonra boyuna 3 parmak kalınlığında kesilir.Toplam 18 parça olacak.
Kıymalı harç 1 yemek kaşığı kadar yufkaların bir kenarına konulur ve muska
böreği sarar gibi sarılır .Elimizin içine alarak ve sıkarak top şekli verilir.
Sütlü karışıma 1 kez batırılır tekrar sıkılır.Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır ve sıvıyağda kızartılır.
NEFİS Mİ NEFİS MUTLAKA DENEYİN DERİM.
sıtenızı yenı gordum cok beğendım artık takıpcınızım bunuda lısteme aldım yapınca bloğumda sızın lınkle paylasıcamelınıze sağlık
YanıtlaSil