16 Ağustos 2011 Salı

Ağzı Açık Pide

Ağzı Açık Pide

Malzemeler

Hamur için

-       4 su b.un

-       1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)

-       1 su b. süt

-       Yarım su b.sıvıyağ

-       Tuz,1 çay k. tozşeker

-       Yarım paket yaş maya



İçi için



-       4 biber(ince dilemlenmiş)

-       2 domates(incedilimlenmiş)

-       Çeyrek dilimlenmiş sucuk

-       Kekik

-       1 su b.kaşar rendesi



Yapılışı

Maya,süt,şeker karıştırılır.Kalan malzemelerde eklenir.

Hamur 20 dk dinlendirilir.Mayalanan hamur  eşit iki

parçaya bölünerek hafif unlanmış tezgahta üzeride hafif

unlanarak açılır.İç malzeme konularak 4 tarafı içe katlanır.

Yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik soğuk fırında30 dk pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...