22 Ağustos 2011 Pazartesi

BEYTİ KEBAP

BEYTİ KEBAP



Sevgili Öznur’un tarifi bir harikaydı.Herkes bayıldı.Teşekkürler Öznurcum.



Malzemeler

-       5 adet lavaş ekmek

-       1 yumurta akı



İç harcı için



-       Yarım kg.kıyma

-       2 yemek k.sıvıyağ

-       1 soğan

-       1 yemek k.salça

-       Tuz,karabiber



Üzeri için



-       5 yemek k.tereyağ(hafif yakılana kadar eritilecek)

-       2 diş sarımsak

-       2 su b.yoğurt



Sos için



-       2 yemek k. tereyağ

-       2 yemek k.salça

-       1.5 su b.su(sos ne sulu ne katı olacak ayarını kendiniz yaparsınız)

Yapılışı

İç harcı için soğan biraz sotelendikten sonra kıyma ve baharatlar

Eklenip 3 dk.pişirilir.

Lavaş ekmeklerin üzerine yumurta akı sürülür.İç harç 5 ‘e bölünerek

lavaşların üzerine paylaştırılır.Rulo sarılır.Verev kesilerek yağlı kağıt

serili tepsiye dizilir.10 dk.fırınlanır.Üzerine tereyağ dökülür.Tereyağın

üzerine yoğurt gezdirilir.Sos malzemeleride karıştırılıp,pişirilir.En son

olarak beytinin üzerine dökülür.








2 yorum:

  1. arkadaşlar ben yaptım çok pıratik ve kolay herkeze tavsiye ederim.blogun çok beğendim daha henüz denemedim ama emim ki hepsi birbirinden değişik ve güzeldir en kıza zamanla hepsini deniyeceğim iyiki varsın delikız.ayşegül

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...