17 Ağustos 2011 Çarşamba

Halka Tatlısı

Halka Tatlısı

Malzemeler

-       2 yumurta

-       2 çay b. yoğurt

-       Yarım çay b. sıvıyağ

-       Yarım paket kabartma tozu

-       1.5 su b.+2 yemek k.un



Şerbeti için

-       1.5 su b.tozşeker

-       1.5 su b.su

-       8 limon damlası



Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılarak krem şanti sıkma aparatına

konularak yuvarlak şekilde kısık ateşteki yağa sıkılır.Şerbet

için su ve şeker 5 dk kaynatılır.Limon ilave edilir.Şerbet

soğuk,tatlı sıcak olacak.Kızaran halkalar hemen şerbete

atılır ve hemen çıkarılır.Şerbette bekletilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...