3 Ağustos 2011 Çarşamba

Hileli Açma Börek

Hileli Açma Börek

Malzemeler

-3 yufka

-3 su b.un

2 su b.sıvıyağ

-çeyrek demet maydonoz

-1,5 su b.beyaz peynir

-1 yumurta sarısı

 Yapılışı

Bir yufka serilir.üzerine bolca sıvıyağ sürülür.(vıcık vıcık yağ olacak)

Üzerine 1 su bar. Un elenir.yufka ortadan ikiye katlanır.Maydonoz ve peynir

Karıştırılır.yufkanın düz kısmına peynirli harç konularak sigara böreği sarar

gibi sarılır.üzerine yumurta sarısı sürülür.diğer yufkalarada aynı işlem

uygulanır.175 c 35 dk pişirilir.daha sonra dilimlenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...