19 Ağustos 2011 Cuma

Kolay Karaköy Böreği

Kolay Karaköy Böreği



Malzemeler

-       14 adet milföy(Daha az yapacaksanız malzemeyi ikiye bölün)

-       1 soğan

-       1 kutu hazır garnitür

-       300 gr kuşbaşı dana eti

-       4 yemek k. sıvıyağ

-       1 yumurta sarısı

-       susam

Yapılışı

Et kendi suyunu salıp çekinceye kadar düdüklü tencerede ağzı açık

Olarak pişirin .1 çay bardağı su ekleyip 15 dk tencerenin ağzını

kapatarak pişirin.Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı

yağ ekleyerek soteleyin.İçine suyunu iyice süzdüğünüz garnitürleri

ekleyerek ocağı kapatın.Pişen etlere 2 yemek kaşığı yağ ekleyerek

garnitürlerle karıştırın.Tuz ,karabiber ekleyip milföylerinizi istediğiniz

şekilde kapatarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerine yumurta

sarısı sürerek susam serpin.175 derecelik fırında 20-25 dk.pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...