8 Ağustos 2011 Pazartesi

Sakızlı Armut Tatlısı

Sakızlı Armut Tatlısı

Malzemeler:

-       7-8 adet armut

-       1 çay kaşığı yeşil gıda boyası

-       1 su b. su

-       2 çorba k. tozşeker

-       1 paket Dr. Oetker sakızlı muhallebi

-       2 su b. süt

-       2 çorba k. dövülmüş fındık veya yeşil fıstık

Yapılışı:

-       Şeker,gıda boyası ve su bir tencereye konulur.

-       Armutlar kabukları soyularak orta kısmı çıkartılır. Küçük armutsa bütün olarak,büyükse ikiye bölünerek tencerenin içine yerleştirilir ve 10 dk. pişirilir.

-       Sakızlı muhallebi sütle pişirilir. Armutların üzerine dökülerek fıstıkla süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...