6 Eylül 2011 Salı

TAVUK BULYONLU ŞEHRİYE ÇORBASI

TAVUK BUYONLU  ŞEHRİYE ÇORBASI

İçenlerden tam puan alan nefis çorba.Dilerseniz tavuk suyuylada yapabilirsiniz ama tadı aynı olmuyor,
biraz daha değişik oluyor.

Malzemeler
- 2 yemek k. sıvıyağ
- 2.5 yemek k.un
- 1 su b.süt
- 5 su b.su
- 2 yemek k.tel şehriye
- 3 yemek k.tereyağ
- tuz,kırmızı bul biber
- 2 adet tavuk bulyon

Yapılışı
Sıvıyağ ve un tencereye konulur,biraz kavrulur.Süt ,su, tavuk bulyon ve şehriye ilave edilir.Kaynayınca ayrı bir tavada kızdırılan tereyağve bul biber eklenir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...