29 Aralık 2011 Perşembe

NURGÜL TATLISI

NURGÜL TATLISI

İLKKEZ  SEVGİLİ ARKADAŞIM NURGÜLDE YEDİĞİM BU HARİKA TATLININ ADINI NURGÜL TATLISI KOYDUM.ÇOK HAFİF BİR LEZZET.DENEYİN DERİM.

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

- 100 gr. margarin
- 1 su b.1 parmak eksik su
- 1 su b.un
- 3 yumurta

KREMASI İÇİN

- 1 paket kremşanti
- 1 su b.süt 
- 6 yemek k.şeker
- 3 yemek k.un
- 3 yemek k. nişasta
- 3.5 su b. süt

ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

Margarin tencerede eritilir ve önce su ilave edilir
.Unda eklenip karıştırılır ;hamur soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura yumurtalar eklenir ve blendırdan geçirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 kaşık yardımıyla hamurdan
9 parça olacak şekilde hamur paylaştırılır.(hamurlar çok büyüdüğü
için parçalar arasında çok boşluk bırakın)Önce 200 derecede 20 dk.
sonra ısı 150 dereceye düşürülüp bir 20 dk daha pişirilir.
Kremşanti sütle çırpılır.Ayrı bir tencerede geri kalan krema malzemeleri
pişirilip biraz soğuyunca kremşanti eklenir.Sıkma aparatıyla hamurların içine
doldurulur.En üste pudra şekeri serpilir.

BENİM FAVORİLERİM ARASINA GİREN BU HAFİF LEZZETİ DR.OETKER CREMOLE VANİLYA AROMALI İLE DENEDİM .ODA NEFİS OLDU.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık, görüntüsü güzele benziyor, tadı da kimbilir ne güzeldir. Afiyetle yiyin...

    Bana da beklerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. görünce olsada yesem dedim .çok güzel görünüyor canım.nurgül hanımın ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten hafif vede lezzetli görünüyor üzerine çikolata sos döksek profiterole benzermi acaba:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Pınar,
    Yeni yılını kutlar, yeni yılın sana ve ailene sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
    Bu arada;
    Tatlı nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Kremalı tatlılara bayılırım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...