TAHİNLİ KABAK TATLISI
BEN KABAK TATLISI YEMEYENLERDENDİM.AMA BİR GÜN TAHİNLİSİYLE KARŞILAŞTIM.MUTLAKA DENEMELİSİN DENİLİNCE KIRAMAYIP DENEDİM.SONUÇ HARİKA.ARTIK SEVEREK YEDİĞİM BU LEZZETİ BENCE DENEYİN.
MALZEMELER
- 1.5 kg.kabak
- 3.5 su b.şeker
-1 çay b.dövülmüş ceviz
- tahin
YAPILIŞI
Kabak ve şeker tencerede yumuşayana kadar pişirilir ve soğutulur.Üzerine
servis esnasında tahin ve ceviz dökülür.Afiyetle yenir.
sanırım antalya yöresinde tahinli yeniyormuş, bende tahinli yemeyi tercih ediyorum daha güzel oluyor kesinlikle.emeğinize sağlık :)
YanıtlaSil